ήρθε η ώρα να αναβαθμίσετε το αυτοκίνητό σας
Image is not available
η επιλογή των ελαστικών σας είναι και δική μας υπόθεση
Image is not available
Arrow
Arrow
Slider

therina

xeimerina

allweather

Γιατί χρησιμοποιούμε χειμερινά ελαστικά;

Χειμερινά ελαστικά: Tι πρέπει να γνωρίζετε

Τι είναι; Πώς λειτουργούν; Ποιος και πότε τα χρειάζεται;

Ποιες οι διαφορές ανάμεσα στα χειμερινά και τα θερινά λάστιχα;

Ένα χιονολάστιχο δικαιολογεί την ύπαρξή του αφότου η εξωτερική θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 7 βαθμούς Κελσίου, ακόμη κι αν η άσφαλτος είναι στεγνή. Γίνεται απαραίτητο όταν το αυτοκίνητο είναι πιθανό να συναντήσει χιόνι ή/και πάγο στο δρόμο. Η διαφορά στη λειτουργία του χειμερινού από το κοινό (θερινό) ελαστικό βρίσκεται κυρίως στο ειδικό υλικό επίστρωσής του, τη γόμα του, που δεν παγώνει και δεν «ξυλιάζει», αλλά παραμένει ελαστική και λειτουργεί ιδανικά παρέχοντας πρόσφυση σε χαμηλές θερμοκρασίες. Επίσης, η ειδική χάραξη του πέλματος περιλαμβάνει μεγάλα αυλάκια και μεγάλο αριθμό από «τριχοειδείς» χαρακιές με σκοπό την αποχέτευση του νερού και του λιωμένου χιονιού χωρίς να μειώνεται η συνολική ακαμψία του ελαστικού.

 

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ;

Χιόνι, πάγος, παγετός: οι αυτοκινητιστές αισθάνονται λιγότερο ασφαλείς τον χειμώνα…Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Στην πραγματικότητα, εάν είναι σωστά ενημερωμένοι σχετικάμε τους πραγματικούς παράγοντες κινδύνου στον δρόμο όταν ο καιρός είναι κρύος, και με καλό,κατάλληλο εξοπλισμό (με χειμερινή πιστοποίηση 3PMSF ή M+S), οι οδηγοί έχουν κάθε λόγο νααισθάνονται εξ ίσου ασφαλείς μέσα στο βαρύ χειμώνα και σε μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα.ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ 3PMSF και M+S ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ;

3 PMSF (3 βουνοκορφές με νιφάδα χιονιού):Τα ελαστικά που φέρουν αυτή τη σήμανση είναι τα μόνα που εγγυώνταιπραγματικές χειμερινές επιδόσεις καθώς είναι ειδικώς σχεδιασμέναγια χρήση στο χιόνι και ανταποκρίνονται σε όλες τις απαιτήσεις τωναντικειμενικών δοκιμών*.

 

M+S (Λάσπη και Χιόνι):

Σήμανση που δείχνει ότι το ελαστικό είναι σύμφωνο με τουςΕυρωπαϊκούς κανονισμούς, ελαστικό «χιονιού» αλλά οι επιδόσεις τουσε χειμερινές συνθήκες δεν έχουν καταστεί αντικείμενο δοκιμών.

ΤΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ είναι πιο αποτελεσματικά απότα ΚΑΛΟΚΑΡΙΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ στις χειμερινές συνθήκες.

 

Χρειάζονται χειμερινά λάστιχα σε ένα τετρακίνητο (4x4);
Οι οδηγοί μοντέλων AWD ή 4WD, crossover ή SUV, έχουν την τάση να πιστεύουν ότι η τετρακίνηση μπορεί να αντικαταστήσει τα χειμερινά λάστιχα στο χιόνι και τον πάγο. Μεγάλο λάθος! Τα αυτοκίνητα αυτά συνήθως δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο από τα συνηθισμένα επιβατικά σε αυτές τις συνθήκες, λόγω του μεγαλύτερου βάρους τους, που αποτελεί κίνδυνο ιδίως στη φάση του φρεναρίσματος.


xeimonasΠόσα χειμερινά ελαστικά χρειάζομαι;

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται εάν χρειάζονται 2 ή 4 χειμερινά ελαστικά για το αυτοκίνητό τους.

Δείτε παρακάτω τους λόγους για τους οποίους, σε αντίθεση με ότι πιστεύουν οι περισσότεροι, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε χειμερινά ελαστικά και στους τέσσερις τροχούς...


Slider